Fotogalleri augusti 2007

2007 januari  februari mars april maj juni juli september oktober november december

Fotogalleri år 2006  2008  2009

   

           Vem ligger på taket?

Aha är det du?

     Kom igen då!

   

Sudden var inte sen att haka på. Så var buset i full gång.

   

Ibland ser det ut som puss och kramlekar.

   

När vi besökte Kjell (farfar) när han fyllde år, provsmakade Sudden blommorna.
Sen visade han tydligt vem som är herre i det huset när vi är på besök.

   

Sally inspekterar om lådan är ordentligt rengjord.

   

Sudden kammar hem stilpoäng

   

Vår långhalsade katt.

I samband med vägning vankas godsaker (räkost).

****************************************************************************
**********************************************************************************
 

Ni som läst tidigare berättelser i vårt fotogalleri vet att vi hade en del bekymmer när Sally gjorde entré i vår familj. Detta ordnade upp sig efter ett tag och nu är Sudden och Sally bästa vänner.
Sudden blev också vid denna tidpunkt otillgänglig för oss. Han ville inte bli kelad med eller delta i några lekar vilket han tidigare gjort med liv och lust.
Även detta beteende förändrades efter hand och vi gladdes åt varje framsteg. Vi upplevde att han blev sitt forna jag efter ca en månad, men kanske inte riktigt. Egentligen var det inte så konstigt, han hade ju trots allt fått en rival i familjen.  För vår del var det underbart när vi åter kunde kela med honom igen utan att han smet undan.
Under sommaren har han varit lite stingslig ibland. Kelat enbart när det passat honom (vilket i och för sig är normalt för en katt). Han har vid ytterst enstaka tillfällen visat sidor som vi inte sett tidigare, bl a har han vid ett tillfälle satt klorna i husse i samband med att han bar honom. Husse var övertygad om att han måste ha gjort honom illa på något sätt. Vi klämde och kände igenom Sudden men kunde inte finna några ömma punkter på honom. Vid ett annat tillfälle fräste han åt mig när jag lyfte upp honom, vilket han också gjort åt andra vid några tillfällen. Alla dessa beteenden tolkade vi som normal grinighet eftersom han förövrigt verkade helt frisk och pigg. Han och Sally fortsatte att köra sina race dagligen, han åt jättebra och magen skötte sig oklanderligt.
Så kom då det som förändrade allt. Någon gång i augusti började han slicka sig mer och mer i rumpan. Han slog irriterat med svansen ibland.

Den 23/8 förvärrades symtomen och vi såg tydligt att han hade ont. Han gömde sig i garderoben och gjorde som krumsprång emellanåt. Som om han försökte springa ifrån det onda. Han åt, kissade och bajsade normalt.
Vi fick tid hos veterinären samma dag. När vi kom dit spatserade han omkring som en kung på undersökningsrummet. Han visade inte med en min att han mådde dåligt. Han utforskade allt både högt och lågt. Veterinären kunde inte finna några fel på honom, möjligen lite svullet där bak. Det bestämdes att han skulle drogas ner lite och sen tömdes hans analsäckar. Veterinären tyckte inte att de var så fyllda, och det var inte inflammerat. Det var bara att hoppas orsaken till hans lidande var åtgärdat.
I några dagar efter gjorde han enstaka ryckningar med svansen men nu är detta beteende helt borta. Han slickar sig inte ofta i rumpan längre.

Men det hände något i samband med att detta var åtgärdat. Vi har fått en helt annan Sudden i huset.
NU är det vår gamla vanliga Sudden, den som bodde här innan Sally flyttade in. Han är såå gosig och lekfull.
Gode värld vilket dåligt samvete vi har.
Hur länge har han plågats av detta? Hur ska man kunna förstå?
Med facit i hand, alltså jämfört med idag så har han slickat sig ganska ofta i rumpan hela sommaren, men vad är normalt? Vi såg inte när förändringen skedde, förmodligen successivt. Han har dessutom ogillat att bli borstad på svansen ganska länge, nu är det inte heller något problem.

Det är många frågor som snurrar i huvudet så här efteråt. Skulle vi kunnat söka för en katt som fräser åt sin matte en gång? Eller bara för att en katt inte är lika kelig som vanligt, men förövrigt pigg och glad, äter osv?

Hoppas att vår berättelse kan vara till hjälp någon annan.

   

Sudden efter sitt besök hos veterinären. Eftersom han fått bedövningssalva i rumpan fick han krage.

   

Nästa morgon var det full fart igen.

Lejonet är på väg till sin älsklingsbuske för att peta tänderna.

   

En eftermiddagslur på altanen.

Sally är bakom nätet. (inte flötet)

   

Husse måste laga nätfönstret, undrar varför?

Man ska inte klättra i nätet, Sally

   

Det finns så många bra platser att ligga på, både inne och ute.

   

Så här trött är Sudden.

Och så här trött är Sally.

   

Godnatt lillsyrran.

Nu ska vi sova en stund.

 
Upp

2007 januari  februari mars april maj juni juli september oktober november december

Fotogalleri år 2006  2008  2009